A LirArt művészeti csoport illusztrációs pályázatot ír ki, mely nem szövegekhez keres illusztrációt, hanem fordított módon, az előzetesen meghirdetett képzőművészeti pályázatra beérkezett és beválogatott alkotásokhoz várunk szöveges illusztrációt.
Az alkotások létrehozásához a képek sorszámmal és címmel ellátva a http://www.lirart.com/ weboldalon a Beérkezett képek menüpont alatt találhatók
A vers, – lehet haiku is, – kapcsolódjon és harmonizáljon a kiválasztott képpel. Terjedelmi korlát: maximum négy, négysoros versszak, illetve 20 sor, soronként maximum 36 leütéssel. ( A korlátra a minikönyv formátuma miatt van szükség, melyet a legjobb 60 kép-vers páros alkotásból szerkesztünk meg. )

A pályázat benyújtásának módja: A pályamunka benyújtása elektronikusan, a lirart.szerk@gmail.com címre történhet a kiválasztott képzőművészeti alkotás sorszámának ( alkotójának, címének ) megjelölésével, melyek a weboldalon minden esetben a kép alatt kerültek elhelyezésre.
Jogi és személyi feltételek: Érvényesen pályázhat minden 18. életévét betöltött természetes személy. A 18. életévét be nem töltött természetes személyek csak törvényes képviselőjük hozzájárulásával pályázhatnak. Állampolgárság és lakóhely tekintetében a pályázat kiírója nem köt ki feltételt a pályázókkal szemben.
Pályamunkák beadásának feltételei:
A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat. A pályázó a pályamunka benyújtásával felelősséget vállal azért, hogy a pályamunka a saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői, felhasználói illetve személyiségi jogát, a pályamunka közzététele semmilyen jogszabályt nem sért. Egy pályázó maximum 3 művel nevezhet. Az alkotások beérkezés, előválogatás, elfogadás után (2021 március 1-től folyamatosan ) felkerülnek a lirart weboldalára a Beérkezett versek menüpontba. Április közepén a legjobbnak ítélt versek alkotói további két vers beküldésére kapnak lehetőséget. majd a teljes pályázati határidő lejárta után értékeljük a pályamunkákat.
Zsűrizést követően értesítjük pályázóinkat arról, hogy bekerült-e pályamunkájuk a z Evokációk 5. kiadványunkba, melynek elkészülését 2021. nyarára tervezzük.
RÉSZVÉTELIDÍJ: A pályázaton való részvétel ingyenes. HATÁRIDŐ: A pályázatok leadási határideje: 2021. április 15. illetve második körben április 30. Amennyiben az addig beérkezett és elfogadott pályázatok száma nem éri el a 60-at, a határidőt meghosszabbítjuk.
DÍJAK: Helyezésekért a kép-vers együttesek versenyeznek – Díjak: A pályázat első helyen végző képzőművész-költő párosa az elkészült Evokációk 5. mini antológia 2 példányát, további 2. 3. 4. és 5. helyezettjei, – azaz legfeljebb 8 fő 1 példányt kapnak ingyenesen.
A pályázat lezárásaként könyvbemutatóval egybekötött kiállítás szervezésére kerül sor, melynek helyszínét, és időpontját később határozzuk meg, (a vírushelyzettel kapcsolatos korlátozások alakulását is figyelembe véve. )